2 maj 2023

Designprocessen bakom logodesign och branding för DSTNY

DSTNY är ett telekomföretag som tillhandahåller högkvalitativa och prisvärda kommunikationstjänster till sina kunder. Som ett växande företag insåg de behovet av en logodesign och uppdatering av sin branding för att bättre representera deras värderingar och sticka ut på en konkurrensutsatt marknad. I denna portföljartikel tar vi en närmare titt på designprocessen för DSTNY:s nya logga och branding.

Design av logo och brandbook

Bakgrunden till redesignen för telekomjätten

För att inleda projektet genomförde vi omfattande efterforskningar om DSTNY:s målgrupp, konkurrenter och marknadstrender. Vi ville förstå vad som gjorde DSTNY unikt och hur vi kunde förmedla deras värderingar genom den nya branding. Vår forskning visade att DSTNY:s kunder värdesatte tillförlitlighet, prisvärdhet och tillgänglighet, och att det fanns en lucka på marknaden för ett telekomföretag som prioriterade dessa värderingar.

Logotypdesign på fasad

Logodesign

Baserat på vår forskning började vi brainstorma idéer för den nya DSTNY-loggan. Vi ville ha något som var modernt, enkelt och minnesvärt, samtidigt som det återspeglade företagets värderingar. Vi utforskade olika typsnitt, färger och visuella element och fastnade till slut för en ren, sans-serif-font som ritades för hand av designern Pepe Juntunen och en färgskala i turkos och orange. Den orange accenten symboliserade företagets åtagande för innovation och tillväxt, medan den blågröna tonen representerade förtroende, tillförlitlighet och hållbarhet.

Logodesign i trycksak

Branding

När logon var färdigutvecklad började vi utveckla den övergripande branding för DSTNY. Vi kontrollerade hur logotypen fungerar i olika typer av sammanhang. Vi såg till att alla visuella element var konsekventa med den nya loggan och återspeglade företagets värderingar.

design av logo för sponsorkläder Tour de France

Vårt senaste projekt var att ta fram en ny design för sponsorkläder för ett herrlag i Tour de France. Efter noggranna överväganden och samarbeten med kunden bestämde vi oss för att skapa en design som skulle skilja sig från andra lagnas kläder, samtidigt som den skulle förstärka sponsorens varumärkesidentitet. Vi valde en kombination av färger som passade väl ihop för att skapa en unik och dynamisk design. Resultatet blev en design som inte bara sticker ut från mängden, utan också stärker sponsorns varumärke och ger cyklisterna en konkurrensfördel på banan.

Logodesigner i arbete

Logotypdesign för stora och små företag

Logodesign är en viktig del av att skapa en stark och minnesvärd varumärkesidentitet. En välutformad logga kan bidra till att skilja ditt företag från konkurrenterna och kommunicera dina värderingar och mål till dina kunder på ett effektivt sätt. Som designexperter är vi specialiserade på att skapa loggor och varumärken som representerar våra kunders unika värderingar och mål. Vi tar en forskningsdriven och kreativ strategi för att skapa loggor som inte bara ser bra ut, utan också stärker ditt varumärkesidentitet och hjälper dig att nå dina affärsmål. Kontakta oss idag för att diskutera dina behov för logodesign och hur vi kan hjälpa till att ta ditt varumärke till nästa nivå.

Skriven av Pepe Juntunen
Designer & founder, Pe-form
crossmenu