8 maj 2023

5 tips för att skapa en säljande broschyr – hur du når ut till dina kunder

En broschyr är ett av de mest använda marknadsföringsverktygen för att skapa intresse kring dina produkter eller tjänster. Fördelen med en tilltalande trycksak är att den kan ligga framme där kunder kan se den och fungera som ett effektivt komplement till säljarna. Det är en bra metod för att nå ut till potentiella kunder och öka kännedomen om ditt företag. Men hur skapar man en broschyr som verkligen säljer? I den här artikeln ger vi dig 5 tips för att skapa en säljande broschyr som når ut till dina kunder.

Gör din broschyr till en försäljningsstjärna!

En professionell och säljande broschyr kan vara skillnaden mellan att potentiella kunder väljer ditt företag eller en konkurrent. För att göra din broschyr till en försäljningsstjärna behöver du tänka på design, innehåll och målgrupp.

För det första, se till att din broschyr har en professionell design. Använd färger, typsnitt och bilder som representerar ditt varumärke och skapar en visuell appell. Se också till att innehållet är välstrukturerat, tydligt och kortfattat. Din broschyr ska vara lätt att läsa och förstå.

För det andra, välj rätt innehåll för din broschyr. Skapa en översiktlig struktur som belyser dina produkter eller tjänster, deras fördelar och priser. Var också noga med att inkludera kontaktuppgifter så att potentiella kunder lätt kan komma i kontakt med dig.

broschyrdesign med mycket tabeller
Detta fyrsidiga uppslag till en katalog för MAF Pump, designad av Pepe Juntunen, med mycket data gör sig bra som trycksak, lätt och överskådligt.

Lär dig de 5 bästa tipsen för att imponera på kunderna!

För att skapa en säljande broschyr som imponerar på dina kunder är det viktigt att tänka på målgruppen. Vad är det kunderna letar efter och vad kan ditt företag erbjuda dem? För att nå ut till rätt målgrupp behöver du välja rätt format och spridningskanal för din broschyr.

Här är fem tips för att skapa en säljande broschyr:

  1. Förstå din målgrupp och deras behov: Innan du börjar skapa din broschyr, se till att du har en klar bild av vem din målgrupp är och vad deras behov och önskemål är. Anpassa sedan din broschyr efter deras behov för att skapa en mer relevant och effektiv säljande broschyr.
  2. Skapa en översiktlig layout: En översiktlig och välstrukturerad layout hjälper läsaren att navigera genom din broschyr på ett enkelt sätt. Använd bilder, tabeller, grafik och stora rubriker för att bryta upp texten och göra det enklare för läsaren att ta till sig informationen.
  3. Berätta en historia: En säljande broschyr bör inte bara visa upp dina produkter eller tjänster, den bör också berätta en historia. Använd exempel och berättelser som illustrerar hur dina produkter eller tjänster kan hjälpa kunderna att lösa deras problem eller uppnå deras mål.
  4. Visa upp fördelarna: Visa upp fördelarna med dina produkter eller tjänster på ett tydligt sätt. Fokusera på vad som skiljer dina produkter eller tjänster från konkurrenternas och vad som gör dem unika.
  5. Avsluta med ett tydligt call-to-action: Avsluta din broschyr med ett tydligt call-to-action som uppmuntrar läsaren att ta nästa steg. Det kan vara att besöka din webbplats, kontakta dig för mer information eller göra en beställning. Se till att call-to-action är tydligt och lätt att följa för att öka chanserna för att läsaren tar action.

Med dessa 5 tips kan du skapa en säljande broschyr som når ut till dina kunder och ökar kännedomen om ditt företag.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att skapa en säljande broschyr som verkligen når ut till din målgrupp och övertygar dem om att välja dina produkter eller tjänster. Kom ihåg att en säljande broschyr inte bara handlar om att visa upp dina produkter eller tjänster, utan också om att berätta en historia och visa upp fördelarna på ett övertygande sätt.

Om du behöver hjälp med att skapa en säljande broschyr eller andra marknadsföringsmaterial, tveka inte att kontakta oss på Pe-form. Vi är en erfaren designstudio som hjälper företag att skapa visuellt tilltalande och säljande marknadsföringsmaterial som verkligen når ut till målgruppen. Vårt team av designers arbetar nära med våra kunder för att förstå deras behov och önskemål, och skapa en broschyr som verkligen representerar deras företag på ett unikt sätt.

Kontakta oss idag för att ta din grafiska design till nästa nivå och få en offert på våra tjänster!

Skriven av Pepe Juntunen
Designer & founder, Pe-form
crossmenu